
1) "Hvem formulerte første gang spørsmålet om at nordmenn burde ha et eget skriftspråk?"
Det var en norsk medisinstudent som het Gregers Fougner Lundh(1786-1836). Han var den første som tenkte på ideen om et eget skriftsspråk en gang han var i København. Når dette ble mer kjent, begynte flere forfattere og diktere å ta over ideen. Det var mange forskjellige meninger om hvordan dette skulle gjøres. Noen mente det var best å ta dansk som utgangspunktet, mens andre mente at det skulle være helt nytt og basert på dialekter. slik oppsto striden mellom bokmål og nynorsk.
2) "Nevn noen av årsakene til at nordmenn ikke ville kalle det danske skriftspråket i Norge for dansk lenger."
Etter unionsoppløsningen med Danmark ble lysten til å forsterke den nasjonale følelsen i Norge igjen, og ha egen regjering og nasjonalforsamling, og også den nasjonal-språklige interessen. Det virket feil å kalle språket de brukte sitt egne land for Dansk.
3) "Hvorfor fikk tanken om et eget norsk skriftspråk bred støtte?"
Det var mange forskjellige meninger om hvordan dette skulle bli, og argumentene for ganske mye mot hverandre. Det kom fram ti helt ulike løsninger, som var Fornorskninglinjen, og Målreisingslinjen. Det var struktur i språket, mot å bytte ut ord for ord etter hvert.